Τρίτη, Ιουνίου 10, 2014

Κυβέρνηση… κάτω από το αυλάκι!

Πόσοι υπουργοί είναι από την Πελοπόννησο;

Ένα από τα χαρακτηριστικά του ανασχηματισμού είναι ότι όλοι οι νομοί της Περιφέρειας Πελοποννήσου (Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Λακωνία, Μεσσηνία) έχουν έναν ή δύο κυβερνητικούς.

Οι Πελοποννήσιοι της νέας Κυβέρνησης με πρώτο και κύριο τον ίδιο τον Πρωθυπουργό είναι η παρακάτω:
Αντώνης Σαμαράς: Πρωθυπουργός (ο ίδιος κατάγεται από την Πύλο της Μεσσηνίας και η σύζυγος του  από το Ναύπλιο της Αργολίδας)
Γκίκας Χαρδούβελης: Υπουργός Οικονομικών (κατάγεται από τα τα Πούλιθρα της Αρκαδίας.
Δημήτρης Αβραμόπουλος: Υπουργός Εθνικής Άμυνας (κατάγεται από το Ελληνικό της Αρκαδίας)
Γιάννης Λαμπρόπουλος: Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας (βουλευτής Μεσσηνίας με τη Νέα Δημοκρατία– κατάγεται από την Ελληνοεκκλησιά Μεσσηνίας)
Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας (Βουλευτής Αρκαδίας με το ΠΑΣΟΚ – κατάγεται από τη Μυγδαλιά Γορτυνίας.
Γιάννης Μανιάτης: Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (βουλευτής Αργολίδας με το ΠΑΣΟΚ – κατάγεται από το Άργος)
Νίκος Ταγαράς: Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (Βουλευτής Κορινθίας με τη Νέα Δημοκρατία – κατάγεται από το Χιλιομόδι Κορινθίας.
Γιάννης Αδριανός: Υφυπουργός  Αθλητισμού (Βουλευτής Αργολίδας με τη Νέα Δημοκρατία – κατάγεται από τη Νέα Επίδαυρο της Αργολίδας.
Λεωνίδας Γρηγοράκος: Αναπληρωτής υπουργός Υγείας (Βουλευτής Λακωνίας με το ΠΑΣΟΚ -  κατάγεται από τη Σπάρτη Λακωνίας)

parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.