Σάββατο, Ιουνίου 07, 2014

Λέτε;

Για το διάδοχό του Στουρνάρα, πολλά είναι τα ανοικτά ενδεχόμενα, αλλά τις περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει να αναλάβει το υπουργείο ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού και βουλευτής Επικρατείας, κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο οποίος θεωρείται ενδεδειγμένη επιλογή, καθώς γνωρίζει τα οικονομικά θέματα και ήταν μέλος της ομάδας διαπραγμάτευσης τα τελευταία δύο χρόνια.
Επιπλέον, είναι από τους λίγους ανθρώπους που μπορεί να παραλάβει τη σκυτάλη από τον κ. Στουρνάρα για να συνεχίσει τη διαπραγμάτευση για τη βιωσιμότητα του χρέους, που είναι το μείζον θέμα της χώρας, κατά τρόπο μάλιστα που να μην έχει τριβές με το νέο διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, ο οποίος, επίσης από τη νέα του θέση, θα διαδραματίσει ρόλο στα οικονομικά πράγματα. Ακόμη, τον γνωρίζει η Τρόικα και ο κ. Σόιμπλε και δεν θα χρειαστούν συστάσεις.

Και για να ξέρετε τον (πιθανόν) μελλοντικό υπουργό που θα καθορίζει το επίπεδο επιβίωσης μας, ορίστε ένα σύντομο βιογραφικό του.

Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1954. Σε νεαρή ηλικία εντάχθηκε στην Αριστερά, διαβάζοντας κυρίως Τρότσκι. Συμμετείχε ενεργά στον αγώνα κατά της χούντας ως φοιτητής του Οικονομικού της Νομικής και ήταν μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής κατά την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Συνελήφθη από την χούντα Ιωαννίδη λόγω της συμμετοχής του στα γεγονότα του Πολυτεχνείου, βασανίστηκε στο ΕΑΤ-ΕΣΑ και παρέμεινε κρατούμενος στις φυλακές μέχρι την πτώση της χούντας το καλοκαίρι του 1974.

Με την αποκατάσταση της δημοκρατίας, έγινε μέλος του ΚΚΕ Εσωτερικού και διετέλεσε αντιπρόεδρος της ΕΦΕΕ με πρόεδρο τον μετέπειτα βουλευτή και υπουργό του ΠΑΣΟΚ Χρήστο Παπουτσή. Συμμετείχε επίσης στη Β΄ Πανελλαδική, που έδρασε μεταξύ 1978-1981, μέλη της οποίας ήταν η πλειοψηφία του Ρήγα Φεραίου.

Η αποξένωσή του από τον χώρο της Αριστεράς έγινε τη δεκαετία του 1980. Σημαντικό ρόλο σε αυτή τη μεταβολή διαδραμάτισαν ο Ρόναλντ Ρέιγκαν και η Μάργκαρετ Θάτσερ: ο ίδιος έχει πει πως «όταν τους άκουγα να μιλάνε μου φαινόταν ότι αυτά που έλεγαν ήταν γεμάτα νόημα, περισσότερο από αυτά που εκστόμιζαν οι περισσότεροι από τους Αριστερούς».

Αν και ο ίδιος είχε σημαντικό ρόλο στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, έχει δηλώσει πως δεν συμφωνεί με τον εορτασμό της: «παρελαύνουν οι απόντες - οι επίγονοι αυτών που δεν ήθελαν την εξέγερση. Εξοργίζομαι με την οικειοποίηση της εξέγερσης του Πολυτεχνείου από διάφορα κωθώνια που φορούν κουκούλες, σπάνε μαγαζιά και επικαλούνται τα ιδανικά του».


Καταλάβατε, ε ?
Αυτά συντρόφια και, αν μας προκύψει, ο θεός μαζί μας ……

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.