Τρίτη, Ιουλίου 15, 2014

Τα κόμπλεξ κατωτερότητας και ο ειρωνικός «χορός» των Γερμανών



ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΤΟΥΣ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ, ΕΙΡΩΝΕΥΟΝΤΑΝ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΤΟΥΣ... ΕΔΩ Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΑΠΟΚΤΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ...
ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΛΑΟΣ... ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ, ΨΥΧΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ... ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ... ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΔΩ ΚΑΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΞΕΣΚΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ... ΑΠΟ ΚΟΜΠΛΕΞ ΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΝΩΤΕΡΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ, ΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΡΛΑΝΔΟΙ Ή ΟΙ ΑΡΓΕΝΤΙΝΟΙ... ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ... ΠΑΛΙ ΘΑ ΦΑΝΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ...
Πολύ άσχημη εντύπωση, για την οποία δικαίως δέχτηκαν κριτική προκάλεσε η κίνηση έξι Γερμανών Παγκόσμιων Πρωταθλητών να ειρωνευτούν ανάμεσα στα πανηγύρια τους για την κατάκτηση του Μουντιάλ στην Πύλη του Βραδεμβούργου και ενώπιον άνω των 400.000 συμπατριωτών τους, τους αντιπάλους τους στον τελικό Αργεντινούς.
Στην εξέδρα, λοιπόν, που στήθηκε για την περίσταση οι διεθνείς έβγαιναν κατά γκρουπ. Ένα από αυτά αποτελούμενο από τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων Μίροσλαβ Κλόζε και τον χρυσό σκόρερ στο «Μαρακανά» Μάριο Γκέτσε δανείστηκαν ένα σύνθημα που χρησιμοποιούν οι Γερμανοί οπαδοί για τους αντιπάλους τους Αργεντινούς, τους «γκάουτσος», όπως είναι και το παρατσούκλι της εθνικής ομάδας της Νοτίου Αμερικής και εμφανίστηκαν στην σκηνή να περπατούν με κυρτωμένη την πλάτη και να τραγουδούν «Die Gauchos, die geh’n so», «έτσι περπατούν οι γκάουτσος», μιμούμενοι έτσι και τον τρόπο με τον οποίο ολοκλήρωσαν το Μουντιάλ οι Αργεντινοί.
Και σε αντιπαράθεση, ξαφνικά να σηκώνονται σε όρθια στάση, καμαρωτοί και να φωνάζουν: «So geh’n die Deutschen», «έτσι περπατούν οι Γερμανοί».

Δείτε το σχετικό βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.