Δευτέρα, Δεκεμβρίου 29, 2014

ΕΣΗΕΑ: Η ΝΕΡΙΤ παρουσίασε σαν συνέντευξη το διάγγελμα Σαμαρά. Προσβολή για τη δημοσιογραφία


Η συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στη ΝΕΡΙΤ το απόγευμα του Σαββάτου προκάλεσε σωρεία σχολίων για τον τρόπο που μεταδόθηκε και για τις ερωτήσεις που έθεσαν οι δημοσιογράφοι της δημόσιας τηλεόρασης.

Με ανακοίνωση της η ΕΣΗΕΑ παίρνει θέση και κατακεραυνώνει τη ΝΕΡΙΤ για
τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το θέμα.



"Η χθεσινή εικόνα που παρουσίασε η ΝΕΡΙΤ δυστυχώς επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την ορθότητα της σταθερής απόφασης της ΕΣΗΕΑ να μην αναγνωρίζει το μόρφωμα της ΔΤ/ΝΕΡΙΤ" αναφέρει.

"Το τηλεοπτικό αποτέλεσμα που παρήχθη προσβάλει τη δημοσιογραφική δεοντολογία" σχολιάζει η ΕΣΗΕΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ άφωνο παρακολούθησε τον τρόπο με τον οποίο η κατ΄ όνομα "δημόσια" τηλεόραση ΝΕΡΙΤ παρουσίασε ως "συνέντευξη" το διάγγελμα του πρωθυπουργού κ. Α. Σαμαρά. Το τηλεοπτικό αποτέλεσμα που παρήχθη προσβάλει τη δημοσιογραφική δεοντολογία.

Η χθεσινή εικόνα που παρουσίασε η ΝΕΡΙΤ δυστυχώς επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την ορθότητα της σταθερής απόφασης της ΕΣΗΕΑ να μην αναγνωρίζει το μόρφωμα της ΔΤ/ΝΕΡΙΤ. Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ενόψει των κρίσιμων πολιτικών εξελίξεων για τη χώρα, επαναλαμβάνει ότι οι δημοσιογράφοι οφείλουν να λειτουργούν πρώτα απ’ όλα ως δημοσιογράφοι και να υπερασπίζονται την δημοσιογραφική δεοντολογία, μένοντας μακριά από κομματικά παιχνίδια".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.