Τετάρτη, Δεκεμβρίου 17, 2014

Αυστηρή κριτική στον Μοσκοβισί από γάλλους σοσιαλιστές για όσα είπε στην Αθήνα.

Αυστηρή κριτική δέχθηκε ο Πιέρ Μοσκοβισί από έναν σοσιαλιστή ευρωβουλευτή, καθώς και από στελέχη του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, για την επίσκεψή του στην Αθήνα και τις θέσεις του για τη συνέχιση των μέτρων λιτότητας, που φέρνουν «σε δύσκολη θέση» την ίδια τη σοσιαλιστική οικογένεια.

Τα σχετικά σχόλια μεταφέρει στην ιστοσελίδα της η
εφημερίδα Figaro (www.figaro.fr).


Ο ευρωβουλευτής Γκιγιόμ Μπαλά δηλώνει ότι «δεν κατανοεί» το νόημα αυτής της επίσκεψης, επικρίνει τον Μοσκοβισί για το ότι μετατρέπεται σε «φερέφωνο λιτότητας» και εκφράζει «τη ντροπή του» για το θέμα.

«Πίστευα ότι εμείς είμαστε υπέρ ενός επαναπροσανατολισμού της ευρωπαϊκής πολιτικής στα οικονομικά θέματα» προσθέτει ο Μπαλά, που ανήκει στο αριστερό ρεύμα του Σοσιαλιστικού Κόμματος, του οποίου ηγείται ο παραιτηθείς πρώην υπουργός Παιδείας Μπενουά Αμόν.

Στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται το γεγονός ότι η επίσκεψη γίνεται την παραμονή του πρώτου γύρου για την εκλογή προέδρου και ότι Μοσκοβισί εξέφρασε «την προτίμηση της Κομισιόν να εκλεγεί πρόεδρος από την τωρινή Βουλή, ενώ χαρακτήρισε ως «καλό άνθρωπο» τον Σταύρο Δήμα.

Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή η επίσκεψη Μοσκοβισί δημιουργεί έναν πολύπλευρο προβληματισμό:

- Πρώτα απ' όλα είναι θέμα «εθνικής κυριαρχίας». «Ουδέποτε μας είδα (στην ΕΕ) ως ένα είδος συνομοσπονδίας, με μια κυβέρνηση που έχει αποστολή να πηγαίνει να υποστηρίζει την μια ή την άλλη πολιτική οικογένεια», λέει ο ευρωβουλευτής.

- Δεύτερο, είναι θέμα «πολιτικού περιβάλλοντος». Με δεδομένα «τα ερωτήματα που τίθενται γύρω από την ενότητα στην ΕΕ και την ικανότητά της να επιβιώσει από μόνη της, αυτό που κάνουν ο Γιούνκερ και ο Μοσκοβισί είναι πρόκληση ικανή να διογκώσει το αντιευρωπαϊκό συναίσθημα».

- Τρίτον, ο ευρωβουλευτής επιτίθεται στη γραμμή Μοσκοβισί: «Δεν κατάλαβα» λέει, «ότι οι Σοσιαλδημοκράτες στην Ευρώπη, των οποίων ο Μοσκοβισί είναι εκφραστής, θεωρούσαν υπέροχα τα προγράμματα λιτότητας γι αυτό και θα πρέπει να υποστηριχθούν. Αυτό δεν είναι μεταρρυθμιστική πολιτική, είναι ξεβράκωμα. Η έλλειψη συνέπειας σε όλα αυτά μας θέτουν εμάς τους γάλλους σοσιαλιστές σε δύσκολη θέση».

Το δημοσίευμα παραθέτει και τις δηλώσεις δύο άλλων Γάλλων σοσιαλιστών στελεχών του κόμματος:

«Ο Πιερ Μοσκοβισί φόρεσε το κοστούμι του δικαστικού επιμελητή για λογαριασμό της Κομισιόν του Γιούνκερ για να κάνει εκστρατεία κατά του ΣΥΡΙΖΑ» φέρεται να λέει ο βουλευτής Πολ Μποσιγιόν.

«Η τρόικα διέλυσε την Ελλάδα, την λεηλάτησε, κατάστρεψε και εκτέλεσε στο βωμό των αρπακτικών της μεγάλης χρηματαγοράς ο δε Μοσκοβισί υποστηρίζει όλα αυτά» δηλώνει ο Ζεράρ Φιλός μέλος του πολιτικού γραφείου του κόμματος.


Πηγή: tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.