Τρίτη, Ιανουαρίου 06, 2015

Ο Ρέντσι «παίρνει πίσω» μεταρρύθμιση που ευνοεί τον Μπερλουσκόνι


Ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι δήλωσε χθες ότι θα επαναδιατυπωθεί η μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος η οποία θα μπορούσε να ευνοήσει, σύμφωνα με μερίδα του ιταλικού Τύπου, τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Η μεταρρύθμιση την οποία η κυβέρνηση είχε προωθήσει στο ιταλικό κοινοβούλιο προέβλεπε
την αποποινικοποίηση της φοροδιαφυγής μέχρι 150.000 ευρώ καθώς και ποσών που συνολικά δεν ξεπερνούν το 3% του ετήσιου δηλωθέντος εισοδήματος του κάθε πολίτη.

Ο ιταλικός Τύπος υπογράμμισε ότι στην οριστική καταδίκη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι για φορολογική απάτη σε αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων, το συγκεκριμένο ποσό δεν ξεπερνούσε το 3% του τζίρου των τηλεοπτικών επιχειρήσεων του πρώην πρωθυπουργού.

Κάτι που σε περίπτωση έγκρισης της μεταρρύθμισης θα μπορούσε να συνεπιφέρει ενδεχομένως και την άρση της στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων του Μπερλουσκόνι, συνέπεια της οριστικής καταδίκης του για φοροδιαφυγή από τον 'Αρειο Πάγο της Ρώμης.

Ο Ρέντσι αρχικά τόνισε ότι «δεν πιστεύει πως η εν λόγω αλλαγή θα μπορούσε να ισχύσει και για υποθέσεις που έχουν ήδη κριθεί από τη δικαιοσύνη». Στη συνέχεια όμως πρόσθεσε ότι «το μέτρο θα πρέπει να επανεξετασθεί από το υπουργικό συμβούλιο, διότι η κυβέρνησή του δεν φτιάχνει νόμους προς όφελος μεμονωμένων προσώπων, αλλά για το καλό όλου του ιταλικού λαού».

Πηγή: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.