Τρίτη, Ιανουαρίου 06, 2015

Για μεταφορά τζιχαντιστών κατηγορούν εταιρεία συμφερόντων Μελισσανίδη


Samaras-Melissanidis-Deloglou1

info-war.gr

Σοβαρότατες καταγγελίες για την μεταφορά ισλαμιστών μαχητών με πλοίο της Aegean Shipping Enterprises Company, η οποία σχετίζεται με την οικογένεια Μελισσανίδη, κάνει ο συνταγματάρχης Αχμέντ Μεσμάρι, εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων της Λιβύης.
Το...

πλοίο Araevo δέχθηκε αεροπορική επίθεση από μαχητικά της Λιβύης κοντά στο λιμάνι της Ντέρνα, που σύμφωνα με ορισμένες αναφορές βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ISIS. Από την επίθεση σκοτώθηκαν δυο μέλη του πληρώματος.
Σύμφωνα με τον Μεσμάρι το πλοίο αρνήθηκε τον έλεγχο των αρχών και εισήλθε παράνομα σε στρατιωτική ζώνη. Ο ίδιος δήλωσε στο Reuters ότι έφερνε ισλαμιστές μαχητές στο λιμάνι της Ντέρνα.
«Ζητήσαμε από το πλοίο να σταματήσει, αλλά αντιθέτως αυτό έσβησε τα φώτα του και δεν απαντούσε στις κλήσεις μας, οπότε είμαστε υποχρεωμένοι να το χτυπήσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων της Λιβύης μιλώντας στο BBC.


Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει υπάρξει προμηθευτής του Αμερικανικού Στόλου. Στο παρελθόν, ο στενός συνεργάτης του Α.Σαμαρά, είχε κατηγορηθεί για λαθρεμπόριο πετρελαίου – κατηγορία στην οποία απάντησε απειλώντας να δολοφονήσει τον συντάκτη του περιοδικού Unfollow Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο.
Στην υπόθεση ο Μελισσανίδης εκπροσωπούνταν από το στενό συνεργάτη του έλληνα πρωθυπουργού Φαήλο Κρανιδιώτη.
Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσήτου, στην οποία επίσης δεν κατονομάζει την Aegean Shipping Enterprises, καταδίκασε την αεροπορική επίθεση χωρίς να σχολιάσει τις καταγγελίες των Λιβυκών αρχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.