Σάββατο, Ιανουαρίου 03, 2015

Εκατό χιλιάδες ψηφοφόροι εκτός εκλογικών καταλόγων

Εκτός εκλογικών καταλόγων φαίνεται πως μένουν περίπου εκατό χιλιάδες νέοι ψηφοφόροι καθώς δεν θα προλαβαίνουν να ενταχθούν για να ψηφίσουν στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Οι περίπου εκατό χιλιάδες 18αρές, γεννηθέντες το 1997, τυπικά ήταν σε θέση να ψηφίσουν
στις εκλογές του Γενάρη αν και εφόσον αποκτούσαν από την αρχή του χρόνου εκλογικά δικαιώματα. Το παραπάνω όμως φαίνεται πως δεν είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί.


Βέβαια, όσοι κλείνουν τα 18 έτη θα μπορούσαν να εγγράφονται αυτόματα χωρίς αίτησή τους στους εκλογικούς καταλόγους, καθώς τα στοιχεία γέννησης υπάρχουν πλέον ψηφιοποιημένα στο Εθνικό Δημοτολόγιο.

Προβλήματα με ετεροδημότες

Προβλήματα όμως θα αντιμετωπίσουν και οι ετεροδημότες. Η ενημέρωση των εκλογικών καταλόγων πραγματοποιείται κάθε δύο μήνες, κάτι το οποίο σημαίνει ότι όσοι επιθυμούν να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους θα έπρεπε να είχαν ήδη υποβάλλει αίτηση.

«Πηγές του υπουργείου Εσωτερικών ανεπισήμως ανέφεραν ότι όσοι το επιθυμούν μπορούν να καταθέτουν αίτηση για να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους τις επόμενες ημέρες ώστε να ενταχθούν στους νέους εκλογικούς καταλόγους τον Μάρτιο σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν επαναληπτικές εκλογές σε σύντομο χρονικό διάστημα», αναφέρει σε ρεπορτάζ της η Καθημερινή.

Πηγή: koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.