Κυριακή, Ιανουαρίου 11, 2015

Phoenix Capital: Φούσκα έτοιμη να σκάσει η παγκόσμια αγορά ομολόγων, αξίας 100 τρισ. δολ


Η παγκόσμια οικονομία και ο πλανήτης ολόκληρος τείνει να καταστεί... Ιαπωνία, προειδοποιεί, μέσω ειδικής έκθεσής της η Phoenix Capital, παρακολουθώντας στενά τις κινήσεις των αγορών και των κεντρικών τραπεζών.

Ό
πως αναλύει η Phoenix Capital, για περισσότερα από 20 χρόνια
η Ιαπωνία βρισκόταν στο σημείο μηδέν.Μετά τις φούσκες της περιόδου 1989 - 1990, η ιαπωνική οικονομία μετρά από μηδενική έως οριακή ανάπτυξη.

Η Bank of Japan, η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας, αποφάσισε να αναλάβει δράση, υιοθετώντας μια αποτελεσματική πολιτική μηδενικών επιτοκίων και εφαρμόζοντας πάνω από εννιά (!) διαφορετικά προγράμματα ποσοτικής χαλάρωσης (QE), συνολικής αξίας ίσης με το 50% του ιαπωνικού ΑΕΠ.

Κατά τη διάρκεια όμως αυτής της περιόδου, κανένας οικονομικός δείκτης ανάπτυξης της Ιαπωνίας δεν εμφάνισε αξιοσημείωτη βελτίωση.

Η Ιαπωνία αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα μιας μεγάλης αλήθειας: Δεν μπορείς να αγωνιστείς για την αναχαίτιση μιας επικής φούσκας χρέους... κάνοντας το χρέος φθηνότερο.

Αυτή όμως η αλήθεια δεν απέτρεψε καμία ισχυρή κεντρική τράπεζα ανά τον κόσμο από το να προχωρήσει στην εφαρμογή των ίδιων αποτυχημένων πολιτικών, με στόχο τη μάχη κατά του αποπληθωρισμού.

Διεθνώς, οι ισχυρότερες κεντρικές τράπεζες έχουν μειώσει τα επιτόκια... πάνω από 500 φορές και έχουν τυπώσει χρήμα αξίας 11 τρις δολαρίων... την περίοδο 2008 - 2009!

Τα αποτελέσματα των πολιτικών αυτών έχουν ήδη γίνει ορατά και θυμίζουν την Ιαπωνία μετά τη δεκαετία του 1990: Αναιμική ανάπτυξη και χρόνια υψηλή ανεργία.

Κατά γενική ομολογία, η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας από το 2008 και έπειτα είναι η πιο αδύναμη που έχει σημειωθεί στον πλανήτη, μετά την εποχή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Αλλά και μετά από όλα αυτά, οι κεντρικές τράπεζες δεν κάνουν τίποτα διαφορετικό από το να τυπώνουν φρέσκο χρήμα!

Γιατί γίνονται όλα αυτά;

Για να μην σκάσει η φούσκα της παγκόσμιας αγοράς ομολόγων, αξίας 100 τρις δολαρίων!

Η παγκόσμια αγορά ομολόγων δεν είναι τυχαίο ότι έχει τριπλασιάσει την αξία της... σε διάστημα 15 ετών!

Η φούσκα της παγκόσμιας αγοράς ομολόγων είναι η πιο τρομακτική και για αυτό δεν πρέπει να σκάσει...

Εάν αυτή η φούσκα σκάσει, τότε η κρίση του 2008 δεν θα είναι παρά ένα παιχνιδάκι!

Πηγή:  bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.