Πέμπτη, Μαρτίου 27, 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ στον Υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη



Λουκάς Τζανής: «Απαιτούμε το αίτημα μας για λειτουργία 4 κέντρων συνταγογράφησης  να γίνει δεκτό ώστε να μπορούν οι συνδημότες μας να  εξασκήσουν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα για περίθαλψη και προστασία  της  υγείας τους».

Ο προγραμματισμός λειτουργίας και η δημιουργία των νέων κέντρων συνταγογράφησης  του ΠΕΔΥ, αποτελούν εξόχως  σημαντικό θέμα για του δημότες αλλά και συνολικότερα τους κατοίκους του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας.
Ο Δήμος μας, έχει ήδη πληθυσμό, άνω των εκατό χιλιάδων(100.000) κατοίκων. Σε αυτούς προστίθεται η καθημερινή παρουσία δεκάδων χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων και εργαζομένων στις επιχειρήσεις της περιοχής μας.

Ιδιαίτερα σημαντική παράμετρο  αποτελεί  η έκταση του Δήμου μας – ο μεγαλύτερος έκτασης  Δήμος  στη Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ και εκ των μεγαλύτερων στο πολεοδομικά συγκρότημα- αλλά και η γεωγραφική θέση του στην ευρύτερη περιοχή.
Έως σήμερα η συνταγογράφηση φαρμάκων μέσω ιατρείων του ΙΚΑ, γινόταν μέσω τεσσάρων (4) ιατρείων, κατανεμημένων εντός του Δήμου μας και ενός πέμπτου στα σύνορα με τον όμορο Δήμο του Πειραιά. Τα συγκεκριμένα  ιατρεία καλύπτουν τις ανάγκες συνταγογράφησης φαρμάκων σε σχετικά  ικανοποιητικό βαθμό στις περιοχές του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας.
Καθολικό αίτημα και αντικειμενική ανάγκη του κοινωνικού ιστού του Δήμου μας αποτελεί η συνέχιση και η διασφάλιση της εξυπηρέτησης των  χρηζόντων φαρμάκων με τρόπο ικανό και αξιόπιστο.
Εκφράζοντας το πάνδημο αίτημα του λαού του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας σας ζητώ  να προχωρήσετε στην εξαγγελία αλλά κυρίως στην απρόσκοπτη, μόνιμη και σταθερή ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ αντίστοιχου αριθμού και ανάλογης χωροθέτησης κέντρων συνταγογράφησης του ΠΕΔΥ. Η έγκαιρη εξαγγελία εκ μέρους σας, κυρίως δε η άμεση λειτουργία των παραπάνω κέντρων, θα αντιμετωπίσει τα ήδη συσσωρευόμενα προβλήματα στη συνταγογράφηση φαρμάκων στην περιοχή μας. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι έτσι  και μόνο  θα αντιμετωπιστεί στην πράξη  η κυοφορούμενη ανησυχία, αγανάκτηση και αντίδραση όλων μας σε σενάρια υποβάθμισης της πρωτοβάθμιας περίθαλψης των ήδη δοκιμαζόμενων από την οικονομική κρίση συμπολιτών μας.
Θεωρούμε ότι οι παραπάνω λόγοι δικαιολογούν το αίτημα μας για λειτουργία 4 κέντρων συνταγογράφησης  και οι δικές σας ενέργειες θα επιτρέψουν στους συνδημότες μας να  εξασκήσουν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα για πρόληψη και προστασία  της  υγείας τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.