Κυριακή, Απριλίου 20, 2014

Η δημοσκόπηση των δημοσκοπήσεων!!!

ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ

Έχει αναλωθεί πολύ γράψιμο σε κρυφά γκάλοπ,  φανερά γκάλοπ, αξιοπιστία γκάλοπ, αποτελέσματα γκάλοπ, κ.λ.π. κ.λ.π. Μόνο που κανείς από όλους τους γκαλοπατζήδες ή τους πελάτες τους, δεν λέει προς τα έξω πραγματικά, τι παίζει αυτή τη φορά. Και ποιοι πραγματικά βγάζουν λεφτά σε αυτές τις εκλογές.
Το συζητούσαμε σήμερα το μεσημέρι με φίλο και συνάδελφο, κάνοντας μια κρασο – ανάλυση, τι προβλέπεται να γίνει, σε όλα τα πολιτικά επίπεδα, μετά τον Μάιο.
Κουβέντα στη κουβέντα ήρθε και η ώρα των δημοσκοπήσεων. Ενεργός σε αυτό το χώρο αυτός, μου διηγήθηκε τη τελευταία σχετική εμπειρία του. Μια δημοσκόπηση για λογαριασμό υποψηφίου, εν ενεργεία, δημάρχου βορειοδυτικού δήμου. Τι μου είπε.
‘’ Φιλαράκο, ήθελα ένα δείγμα απαντήσεων από 712 άτομα. Έχοντας από τη περιοχή λίστες ατόμων τόσο γενικές, όσο και ειδικές από γυμναστήρια, κομμωτήρια, ντελίβερι, λίστα που μου έδωσε ο δήμαρχος, κ.λ.π. φαντάστηκα ότι με 2.000 το πολύ 2.500 τηλέφωνα, θα είχα καθαρίσει. Αμ, δε. Μην σου πω το νούμερο γιατί δεν θα το πιστεύεις ούτε εσύ. 11.000 τηλέφωνα αναγκάστηκα να κάνω και σταμάτησα, γιατί δεν πήγαινε άλλο. Το τι κλείσιμο κατάμουτρα και το τι βρίσιμο φάγανε τα παιδιά του call center, δεν λέγεται. Τρεις φορές τους άλλαξα το πλάνο προσέγγισης και το αποτέλεσμα πάντα το ίδιο. Να πάνε να ……, ήταν η ευγενέστερη απάντηση που παίρνανε. Να μη στα πολυλογώ, το αποτέλεσμα το έβγαλα με 408 απαντήσεις.  Αν μπορείς να το πεις αποτέλεσμα. Και τι να ‘’πειράξεις’’ σε ένα τέτοιο δείγμα ;  Άστα σου λέω. Τέτοια κατάσταση δεν θυμάμαι να έχω ξαναπεράσει , 27 χρόνια σε αυτή τη δουλειά. ’’

Μα καλά και ποιοι παραγγέλνουν γκάλοπ, τον ρώτησα ;
‘’ Μόνο μερικοί ‘’μεγάλοι’’, που έχουν καβάντζα ή χορηγούς. Οι περισσότεροι έχουν δικτυωθεί με Blogs και ειδησεογραφικά Sites και με όχι πολλά λεφτά, ''παίζουν'' πρώτη σελίδα σε φάσα ή σε banner συνεχώς. Και όχι μόνο αυτό, στο deal είναι να ΄΄χτυπιούνται’’ και οι τοπικοί συνυποψήφιοι τους. Αυτή η δουλειά μάλιστα, αφήνει. Δυστυχώς, δεν την ‘’έπιασα’’ από την αρχή. ‘’
  Με τις τελευταίες κουβέντες του φίλου, μου λύθηκαν και κάποιες δικές μου απορίες. Τώρα μάλιστα, κατάλαβα.
Χρήμα είναι και όχι πολιτικές συμπάθειες, αυτό που βλέπω σε κάποιους για κάποιους !!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.