Τρίτη, Μαΐου 27, 2014

Η διαχείριση του ΕΣΠΑ στην Κουμουνδούρου!!!



του Αριστοτέλη Βασιλάκη

Η νίκη της Ρένας Δούρου στην μεγαλύτερη Περιφέρεια της Ελλάδος και η επικράτηση σε πολλούς δήμους της Αττικής Δημάρχων που υποστηρίχτηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, σηματοδοτεί μία «νέα τάξη πραγμάτων», στην Αυτοδιοίκηση και κατ’ επέκταση στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Σημαίνει καταρχήν ότι τα πάρα πολλά κεφάλαια που θα εισρεύσουν στην χώρα μας μέσω ΕΣΠΑ, θα τα διαχειριστούν άνθρωποι, που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με την Κουμουνδούρου.
Σημαίνει πως για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας μας, η Αριστερά (με την ευρύτερη έννοια της), θα διαχειριστεί μεγάλο κομμάτι του δημόσιου κορβανά.
Μπορεί στις αρχές της δεκαετίας του 80’ το ΚΚΕ να ήλεγχε πολλούς δήμους, ωστόσο το ΠΑΣΟΚ υπήρξε ΤΟΤΕ πολύ δυνατό για να κάνει «αγαθοεργίες» και η Αυτοδιοίκηση δεν υπήρξε στο ελάχιστο διαχειριστής του χρήματος.
Τα χρηματοδοτικά πακέτα της τότε ΕΟΚ, - πολύ κακώς – στήριξαν και παγίωσαν – το λεγόμενο – πανίσχυρο κράτος της «Αλλαγής»… Τα αποτελέσματα τα βιώνουμε την τελευταία πενταετία.
Επαναλαμβάνω η Αριστερά για πρώτη φορά στην ιστορία της θα διαχειριστεί με σχετική άνεση μάλιστα, το χρηματοδοτικό πακέτο της επόμενης πενταετίας. Έχει την Μεγάλη Περιφέρεια δικιά της… Έχει πολλούς Δήμους δικούς της. Σε λίγο θα έχει και την κυβέρνηση δικιά της…
Ακόμα κι χρειαστεί να συγκυβερνήσει, είτε με τη ΝΔ, είτε με την Ελιά, είτε με το ΠΟΤΑΜΙ, είτε με οτιδήποτε άλλο μπορεί να συμπληρώσει το παζλ μιας κυβέρνησης που θα έχει πολύ περισσότερες ευκαιρίες σε σχέση μ’ εκείνες που είχαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις του πρόσφατου παρελθόντος…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.