Τρίτη, Ιουνίου 03, 2014

Αναστρέψιμη η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ



του Αριστοτέλη Βασιλάκη

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών προκαλεί τριγμούς στο πολιτικό σκηνικό και πέρα από τον ανασχηματισμό, το θέμα των ημερών είναι το αν η κυβέρνηση θα καταφέρει να εξασφαλίσει τις απαραίτητες ψήφους για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, το αργότερο στις αρχές του 2015, ή αν όντως η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές.

Το ζήτημα βέβαια που έχει προκύψει τις τελευταίες ώρες είναι  το «διπλό παιχνίδι» που παίζει το ΠΑΣΟΚ. Τον χορό της προσέγγισης ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ τον έσυρε ο περιώνυμος ΓΑΠ, ακολούθησε ο Βενιζέλος και ευλόγησε – μετά δόξης και τιμής – η διαπλοκή…
Η διαφορά που έδωσε ο ελληνικός λαός στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δεν είναι σε καμιά περίπτωση δύναμης ανατροπής. Δεν είναι η επανάσταση που ήλπιζε ο κ. Τσίπρας. Δεν είναι καν εντολή διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η διαφορά, βάσει κοινωνικών συνθηκών και συγκυριακών πολιτικών συσχετισμών κρίνεται ως πολύ μικρή και σίγουρα αναστρέψιμη (με πολλούς αστερίσκους).
Αν ο Σαμαράς αντέξει, στους μήνες που έρχονται και καταφέρει να εκλέξει πρόεδρο Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, σίγουρα αγοράζει τον πολυπόθητο χρόνο που χρειάζεται, ώστε να μπορέσει να διεκδικήσει να αναστρέψει το κλίμα…
Κι σ’ αυτό το σημείο το ΠΑΣΟΚ (με την ευρύτερη έννοια του), παίζει όλα του τα χαρτιά, ώστε να βρίσκεται στην κυβέρνηση και την επόμενη μέρα… Άλλωστε το σενάριο του «μεγάλου συνασπισμού» καίγεται πριν την ώρα του, αφού θα μετατρέψει την Χρυσή Αυγή σε αξιωματική αντιπολίτευση!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.