Δευτέρα, Αυγούστου 04, 2014

ΓΝΩΜΗ: Εμείς κι αυτοί ή είναι πολλά τα λεφτά Άρη…..



Κάνουν λάθος οι καλοπροαίρετοι (γιατί υπάρχουν και άλλοι, που παίζουν στημένο παιχνίδι) που διαμαρτύρονται και καταγγέλλουν, ότι η εκστρατεία κατά της φοροδιαφυγής «κουκουλώνει» τα σημαντικά προβλήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία.
Η φοροδιαφυγή είναι ένα μεγάλο σκάνδαλο, ξεβρακώνει όλο το σύστημα, και στήθηκε επιστημονικά, ακουμπώντας σε παρατραπεζικό κύκλωμα, σε γραφεία ΟΠΑΠ, σε κυκλώματα τζόγου στην αλβανική μαφία, σε πολύ μεγάλες και καθ΄όλα νομιμοφανείς εταιρείες.   Αποκαλύπτει τη σήψη του συστήματος, καθώς αποδεικνύεται κάθε μέρα και πιο καθαρά πως οι ίδιοι οι διαχειριστές της πολιτικής εξουσίας και μάλιστα διαχειριστές που αυτοπροβλήθηκαν ως πρότυπα ήθους και φορείς πάταξης της διαφθοράς, δεν είχαν την πολιτική βούληση, να προστατέψουν τους ελέγχους που μπορούν να οδηγήσουν σε μεγάλες αποκαλύψεις για τους δρόμους που ακολουθεί το «βρώμικο χρήμα» στη χώρα μας.
Έστω αυτήν την εποχή, βοηθούντος και της συγκυρίας, έχουν αρχίσει οι έλεγχοι , και καθώς ανοίγει ο δρόμος που οδηγεί στο πώς έχουν στηθεί τα «πλυντήρια μαύρου χρήματος» οι ελεγκτές παθαίνουν σοκ. Σοκ αντιμετωπίζοντας συνηθισμένους ανθρώπους, εργαζόμενους ή συνταξιούχους, προπατζήδες, ή τραπεζοϋπάλληλους,  
απόλυτα διεφθαρμένους, ψεύτες και αναξιόπιστους,  παράσιτα που έχουν το θράσος να δηλώνουν άνεργοι, να διακινούν και να διαχειρίζονται πολύ χρήμα, τσουβάλια μετρητά, με τσουβάλια κατασκευασμένες αποδείξεις. Αυτό όλο το σκηνικό δεν είναι επίθεση στους εργαζόμενους, στους παραγωγούς του κοινωνικού πλούτου, που δεν παίζουν σε βρόμικα ταμπλό, αλλά ματώνουν στο μεροκάματο για να συντηρήσουν την λειψή ζωή τους;  Πόσα εκατομμύρια φόρους έκλεψαν αυτοί οι κλέφτες; Πόσα από αυτά τα ποσά θα πήγαινα στα φάρμακα, στα νοσοκομεία που κλείνουν,
στους παιδικούς σταθμούς, στα γηρατειά, στους αθλητές , στον πολιτισμό; 
 Είναι πολλά τα λεφτά Αρη, είπε ο Καλογήρου. Πράγματι είναι πάρα πολλά τα λεφτά που μπορούν να έρθουν πίσω. Άρα σήμερα ο αγώνας για την φοροδιαφυγή αφορά αποκλειστικά τους εργαζόμενους, οι οποίοι έχουν μπροστά τους μία και μόνο επιλογή. Να απεγκλωβιστούν  από μια αδιέξοδη και ηττοπαθή μάχη οπισθοφυλακών, που σωρεύει τη μια ήττα πάνω στην άλλη και να στηρίξουν την απόφαση να έρθουν πίσω τα κλεμμένα. Η μάχη τώρα δίνεται για να πάρουμε τα λεφτά μας πίσω! ΕΜΕΙΣ,   οι άνθρωποι που ζουν από το μισθό τους, οι άνθρωποι που δεν είναι παράσιτα, που διπλοπληρώνουμε τους φόρους μας και ΑΥΤΟΙ που απομειώνουν τα κρατικά ταμεία, που βαθαίνουν την κρίση, που μας βγάζουν γλώσσα στήνοντας βρώμικα κυκλώματα για να «μπουγαδιάσουν» βρώμικα κέρδη, είμαστε πλέον απέναντι. Το καθαρό μας χρήμα με την επιστροφή της φοροδιαφυγής μπορεί και πρέπει να δώσει τη ζωή μας πίσω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.