Τετάρτη, Φεβρουαρίου 04, 2015

Η ΝΔ ή όπως αλλιώς ονομαστεί, θα πρέπει να επανιδρυθεί


Η ΝΔ έτσι όπως είναι δομημένη, με τις πολιτικές οικογένειες, τις σχέσεις με την οικονομική ολιγαρχία και την έλλειψη εσωκομματικής δημοκρατίας και πολιτικού οράματος, δεν έχει καμία τύχη. Είναι ένας αχταρμάς με μοναδικό στόχο τη συλλογή ψήφων για κατάληψη της εξουσίας.

Τα στελέχη και μέλη της ΝΔ, θα πρέπει να αποφασίσουν
πως θέλουν το κόμμα τους. Θέλουν ένα νεοφιλελεύθερο κόμμα εντολοδόχο της ντόπιας και διεθνούς ολιγαρχίας; Θέλουν ένα κοινωνικό κόμμα που θα στηρίζεται στα μικρομεσαία κοινωνικά στρώματα; Θέλουν ένα λαϊκίστικο κόμμα που θα χαϊδεύει αυτιά και θα βασίζεται στις πελατειακές σχέσεις; Θέλουν ένα ακροδεξιό κόμμα; 

Προς το παρόν, μέσα στη ΝΔ συγκεντρώνονται όλες οι πιο πάνω τάσεις. Αυτό δίνει μεν εκλογική δύναμη και εξουσία, αλλά την εξουσία αυτή την νέμεται μονίμως μια οικογενειοκρατική κομματική ολιγαρχία η οποία καπελώνει τα πάντα.

Η ΝΔ, ή όπως αλλιώς ονομαστεί, θα πρέπει να επανιδρυθεί από την αρχή. Ανάλογα με το ποιο πολιτικό όραμα θα επιλεγεί, θα προκύψουν και τα αντίστοιχα προτάγματα και προγράμματα. Όσο όμως μέσα στη ΝΔ συγκεντρώνονται όλα τα πιο πάνω στοιχεία, το κόμμα αυτό δεν έχει μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.