Παρασκευή, Αυγούστου 08, 2014

ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ: Μαγική λέξη



Η κατάσταση στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης έχει φτάσει στο απροχώρητο. Μετά το τέλος μιας πολύ μεγάλης περιόδου που μας κυβερνάνε τα εξής δύο κόμματα, το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία, φτάσαμε στην περίοδο που μας κυβερνάνε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ… Δέστε, λοιπόν, τ’ αποτελέσματα: Καταστροφές, αβέβαιο μέλλον, ανεργία, ανέχεια, φόβος και πολλά άλλα τέτοια όμορφα πράγματα.

Στην εξουσία βλέπουμε συνεχώς τα ίδια πρόσωπα, τις ίδιες οικογένειες. Σε κάθε «νέα» κυβέρνηση θα υπάρχουν σίγουρα σε ποσοστό άνω του 60% πρόσωπα που έχουν ξαναεκλεγεί  όταν το ίδιο κόμμα ήταν παλαιότερα στην εξουσία, και φυσικά το έργο τους μόνο αξιοπρόσεχτο δεν ήταν. Αν κατά λάθος υπάρξουν και νέα πρόσωπα στη νέα αυτή κυβέρνηση στην πλειοψηφία τους θα έχουν μπολιαστεί με την παλιά ελληνική νοοτροπία των προκατόχων τους. Εδώ, λοιπόν, εστιάζεται το πρόβλημα. Στη μαγική αυτή λέξη, τη «νοοτροπία».
Με μια λέξη περιγράφεις γενιές και γενιές, εκατομμύρια ανθρώπων που όμως έχουν κάτι κοινό, τη νοοτροπία. Εμείς οι Έλληνες είμαστε χωρίς αμφισβήτηση ιδιαίτερος λαός, μοναδικός και δύστροπος. Κι όμως οι πολιτικοί της μεταπολίτευσης έχουν καταφέρει με έναν μαγικό και ύπουλο τρόπο να μας χειραγωγήσουν… Να μας φτιάξουν τη νοοτροπία όπως ακριβώς τους βολεύει. Η αρχή βέβαια έγινε επί Ανδρέα Παπανδρέου (Τσοβόλα δώστα όλα κτλ) που μας ανέβασε μεν το βιοτικό επίπεδο, δημιούργησε όμως παράλληλα μια νέα νοοτροπία άγνωστη προς εμάς και επικίνδυνη όπως τελικά αποδείχτηκε… Βέβαια και οι υπόλοιπες κυβερνήσεις το συνέχισαν επάξια το όλο σκηνικό.
Τώρα, πια, με «πληγωμένη» από τα γεγονότα νοοτροπία και με την έλλειψη των παλιών πελατειακών σχέσεων μεταξύ κομμάτων και πολιτών, οι Έλληνες, που με το δίκιο μας αισθανόμαστε προδομένοι από τα κόμματα και τους πολιτικούς, πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Δεν γίνεται να συντηρούμε αυτούς που μας κατέστρεψαν σε κάθε τομέα. Είναι ανάγκη να τους παύσουμε την πολιτική τους ζωή. Να βάλουμε επιτέλους με την ψήφο μας μια τελεία στο παλιό πολιτικό προσωπικό…! Επιβάλλεται να υπάρξει μια πλήρης εκκαθάριση και εξυγίανση προσώπων και κομμάτων, χωρίς πρόσκαιρες λύσεις…
Χρειαζόμαστε, λοιπόν, νέα πρόσωπα, νέους ΗΓΕΤΕΣ που να μπορούμε να στηριχτούμε στις πλάτες τους άφοβα και χωρίς προκαταλήψεις. Να είναι κοινώς αποδεκτοί από την πλειοψηφία των Ελλήνων, μα πάνω από όλα να είναι ΕΛΛΗΝΕΣ….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.