Πέμπτη, Αυγούστου 07, 2014

Με τις ευλογίες της Ευρώπης τα «greek statistics»



του Αριστοτέλη Βασιλάκη

Επειδή εσχάτως έχει προκύψει εκ νέου θέμα με το «μαγείρεμα» του ελλείμματος από την αμαρτωλή ΕΛΣΤΑΤ του «καταπράσινου Γεωργίου» και τις «διαμαρτυρίες» των Καραμανλικών, εκ του αποτελέσματος μπορεί να παρατηρήσει κανείς την παρωδία δηλώσεων κι επιστολών από διάφορους Υπουργούς και Υφυπουργούς, να διακρίνει την ανωριμότητα με την οποία εξακολουθεί πεισματικά - και κόντρα στο πνεύμα σοβαρότητας και υπευθυνότητας που επιτάσσει η κρισιμότητα των στιγμών - να πολιτεύεται το πολιτικό σύστημα της χώρας.

Ο ένας τα ρίχνει στον άλλο, συνήθως ο επόμενος στον προηγούμενο και όλοι μαζί καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι αποφράδα ημερομηνία για όλα τα δεινά της χώρας αποτελεί η ημερομηνία ένταξης της χώρας στην ΟΝΕ, μεταθέτοντας τις ευθύνες στον «τελειωμένο πολιτικά» Κώστα Σημίτη.
Χωρίς να θέλω να γίνω αυτόκλητος υποστηρικτής του Κώστα Σημίτη, άλλωστε ποτέ δεν ήμουν οπαδός της πολιτικής του, θεωρώ πως η συγκεκριμένη μετατόπιση ευθυνών εξυπηρετεί μικροπολιτικές συμπεριφορές και σκοπιμότητες και οδηγεί τη συζήτηση για το έλλειμμα του 2009 σε πρόωρο φιάσκο.
Αναδεικνύει την πρεμούρα να συγκαλυφτούν για ακόμα μια φορά τα περιβόητα «greek statistics», τα οποία έπαιξαν καθοριστικό ρόλο, ώστε να φτάσουμε στον πάτο.
Κατά την ταπεινή μου άποψη, η Ελλάδα μπήκε από την πίσω πόρτα στην ΟΝΕ, αφού τα στοιχεία που παρουσιάσαμε εμφανώς ήταν μαγειρεμένα. Υπεύθυνος για το μαγείρεμα ήταν ο Κώστας Σημίτης και ο μετέπειτα πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος. Γι’ αυτή την «καλή του πράξη» οι Ευρωπαίοι τον ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΑΝ 10 χρόνια, επιβάλλοντας τον με συνοπτικές διαδικασίες, ως πρωθυπουργό της Ελλάδος.
Το 2004 ο τότε υπουργός οικονομικών κ. Αλογοσκούφης έβαλε στην ζωή μας τη λέξη ΑΠΟΓΡΑΦΗ, γεγονός που οδήγησε τη χώρα μας σε επιτήρηση. Ο τέως «τσάρος» μίλησε πρώτος απ’ όλους για μαγειρεμένα στοιχεία που μας έβαλαν στην ΟΝΕ. Παράλληλα η κυβέρνηση Καραμανλή παρουσίασε στους Ευρωπαίους και τον περιβόητο ΒΑΣΙΚΟ ΜΕΤΟΧΟ, ο οποίος έβαζε ταφόπλακα στην εγχώρια  διαπλοκή. Οι Ευρωπαίοι στύλωσαν τα πόδια στον Βασικό Μέτοχο, ωστόσο έδωσαν ως αντάλλαγμα στην κυβέρνηση Καραμανλή, τον πολιτικό χρόνο που χρειαζόταν!!! Πώς; Σε καθεστώς επιτήρησης θεωρητικά η Ελλάδα «επιτηρείτο» από τους Ευρωπαίους γκουρού οικονομολόγους… Παρόλ’ αυτά το έλλειμμα και το χρέος εξακολουθούσαν να «τραβούν την ανηφόρα»… Ωστόσο οι ευρωπαίοι «φίλοι μας» έστελναν στους ιθαγενείς της «μπανανίας» νομιμοποιητικά ραβασάκια των «greek statistics», που καταδείκνυαν ότι όλα ήταν υπό έλεγχο. Μάλιστα το 2007 μας έβγαλαν από την επιτήρηση!!!
Το 2009 ήρθε το δίδυμο Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου και έδωσαν στην «κατακαημένη Ψωροκώσταινα» την χαριστική βολή. Φούσκωσαν το έλλειμμα και έστειλαν τη χώρα στη λαίλαπα του Μνημονίου. Οι Ευρωπαίοι φίλοι μας δέχτηκαν και πάλι τα «greek statistics», τα οποία αυτή τη φορά ήταν φουσκωμένα για διαφορετικούς όμως λόγους. Για τις αιματηρές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό, για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, για το μοίρασμα των πετρελαίων μας και για άλλα πολλά που θα τα μάθουμε από τον επόμενο υπουργό οικονομικών, ο οποίος κάτι θ’ ανακαλύψει για να αγοράσει κι αυτός χρόνο. Με τις ευλογίες πάντα των φίλων μας των Ευρωπαίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.